Pink&Blue Kraamzorg Breda
Kraamzorg zoals u het graag ziet!
Waarom een badbevalling?
Pijnstillende werking
WATER WERKT ONTSPANNEND
Veel zorgprofessionals zien een bevalling in water als een natuurlijke vorm van pijnstilling Door het warme water ontspant je lichaam en wordt er endorfine aangemaakt. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor je beter weeën kunt opvangen. Hierdoor neemt de behoefte aan bijvoorbeeld lachgas of een ruggenprik af.
Makkelijker bewegen
GEWICHTLOOSHEID
In water ben je gewichtloos, waardoor je makkelijker kunt bewegen. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger om bepaalde houdingen aan te nemen bij een waterbevalling dan bij een bevalling in bed. Het aannemen van andere houdingen bevordert de bevalling.
Kleinere kans op scheur of knip
WATER WERKT ONTSPANNEND
Veel vrouwen zien tegen een scheur of knip op. Een voordeel van een waterbevalling is dat de bevalling veelal meer geleidelijk gaat. Hierdoor wordt je perineum langzamer opgerekt. Daarnaast is het perineum soepeler door het warme water. Zo wordt de kans op scheuren of een knip veel kleiner bij een bevalling in bad.
Rustige start bij geboorte
RUSTIGE WATERBABY
Bij een waterbevalling wordt de baby in het water geboren. Dit zorgt voor een rustigere overgang voor de baby vanuit de baarmoeder. Baby’s die geboren worden met een waterbevalling worden waterbaby’s genoemd. Over het algemeen zijn waterbaby’s bij hun geboorte vrij rustig en wordt er niet of nauwelijks gehuild.
Ook prettig voor de partner
SAMEN BEVALLEN
De partner heeft een actieve rol bij een bevalling in bad. Zo kan de partner het bad opzetten en deze met water vullen. Daarnaast kan de partner de watertemperatuur in de gaten houden tijdens de gehele bevalling. Veel partners voelen zich hierdoor (nog) nuttiger.