top of page

Eerste (Emotionele) Hulp Bij Bevallingen


Is de geboorte van je kindje anders verlopen dan je had gewild en merk je dat het lastig is om de gevoelens die je hieraan overgehouden hebt los te lat​en of te verwerken? Ik begeleid je graag hier in tijdens een EHBB sessie.

EEN FIJNER GEVOEL OVER JE BEVALLING

NA 1 SESSIE AL VERANDERING

MINDER ANGST VOOR JE (VOLGENDE) BEVALLING

Wat is EHBB?

EHBB is een interviewtechniek waarbij blokkades en negatieve gevoelens veranderd worden. Er is niets zweverigs aan! Ik ga op een informele manier met je in gesprek over je bevalling of eigen geboorte. Je vertelt me eerst hoe je bevalling is geweest en hoe je deze hebt ervaren, hierna mag jij je bevalling gaan vertellen en beleven zoals jij deze had willen beleven. Op deze manier vervangen we de negatieve gevoelens met positieve gevoelens. Je zult merken dat dit niet alleen tijdens het gesprek een ander gevoel geeft maar dat dit ook blijft doorwerken in de weken hierna en zelfs je kindje kan hierdoor beter in zijn of haar vel gaan zitten.

Wanneer EHBB?

Heb je een nare bevalling achter de rug en heb je hier nog negatieve gevoelens over? Heb je je bevalling nog niet goed verwerkt of zijn er dingen gebeurd waarbij mensen over jouw grenzen heen gingen?

Heb je het gevoel dat er bij je eigen geboorte dingen gebeurd zijn welke invloed hebben op je leven? Ook al is dit vaak onbewust je kan zelf een gevoel hebben dat er bepaalde gevoelens en patronen hier vandaan komen.

Je baby of kind vertoont gedrag waarbij je als moeder het gevoel hebt dat er meer aan de hand is. Dit kan ook te maken hebben met zijn/haar geboorte. Door samen de geboorte te verwerken heeft dit ook een positief effect op het gedrag van je baby/kind. Mijn advies is om eerst de geboorte aan te pakken en daarna te onderzoeken wat er nog meer nodig is.

Heb je last van angst voor de (volgende) bevalling?

Deze situaties kunnen met EHBB (eerste/emotionele hulp bij bevallingen) geheeld worden.

Een methode om trauma’s te helen door een makkelijke gesprekstechniek.

Vaak heb je maar 1-2 sessies nodig om het gewenste resultaat te behalen

Wat is de beste timing?

Zodra je het gevoel hebt dat je bevalling meer (negatieve) invloed op je heeft dan je zou willen. Je kunt een sessie al in je kraamweek in plannen (hoe eerder hoe beter!) of jaren na de bevalling, wanneer jij daar behoefte aan hebt en de stap wilt nemen. Het effect blijft hetzelfde, een positiever gevoel over je bevalling waardoor je gedachten en gedrag ook zullen veranderen.

Voor wie?

Voor alle ouders die last hebben van de (traumatische) bevalling en deze negatieve gevoelens los willen laten. Je kunt als moeder, vader of samen een afspraak maken voor een sessie en je kindje mag altijd meekomen!

Resultaat

1. Minder of geen bevalangst meer

2. Met een positiever gevoel terugkijken naar je bevalling. De herinnering is hetzelfde, alleen het negatieve gevoel is veranderd.

3. Een start gemaakt in het doorbreken van patronen die zijn ontstaan bij je eigen geboorte. Inzicht en bewustwording over de patronen die daar ontstaan zijn, wat helderheid creëert.

4. Heling voor jezelf en je kind op het gebied van zijn/haar geboorte. Waarbij het effect bij iedereen anders is, altijd in het positieve.

5. Het gevoel van meer verbonden te zijn met je kind en je kind met jou. Dit werkt twee kanten op.

•Dus wil je;

- een beter en fijner gevoel over je bevalling

- minder frustratie

- minder negatieve gevoelens

- betere binding en hechting

- minder tranen

- minder gevolgen op lange termijn

- minder angst voor volgende bevalling


Ervaringen


Ervaring van Petra

Voor mij was het emotioneel, grip krijgen op wat er gebeurt was en connectie met jezelf en je kindje.


Ervaring van Laura​                                                                                                                                                                                                        Voor mij betekende het positief terugkijken op mijn bevalling. Ervoor heel emotioneel en moeilijk erover te praten. De eenzaamheid en angst om alles alleen te doorstaan (naast Arjan natuurlijk) was na de EHBB sessie weg. Gaf me zoveel rust. Zo fijn. Voor Arjan was het de verdwijning van het gevoel van onmacht en niet genoeg kunnen doen. Vooral het gevoel om er niet voldoende voor mij te kunnen zijn. Er viel een blok van zijn schouders.

Ervaring van Francis

Ik voelde mij tijdens mijn bevalling niet gehoord en niet gezien. De sessie heeft mij geholpen deze negatieve ervaring los te laten. Ik kan nu met een fijner gevoel terugkijken op mijn bevalling en ik voel dat ik nu met meer vertrouwen een eventuele volgende bevalling in kan gaan!

 

bottom of page