top of page

Op hoeveel kraamzorg uren heeft u recht

Ook bij kraamzorg van Pink&Blue Kraamzorg heb je vanuit de verzekering recht op 49 uur kraamzorg. Middels het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) gaat er bij het geven van kunstvoeding 4 uur vanaf. 

Mocht er een noodzaak zijn dat er extra uren bij geïndiceerd moeten worden dan is dit natuurlijk ook mogelijk na overleg met de verloskundige.

Dit wordt vergoedt vanuit de aanvullende verzekering. De eigen bijdrage per uur bedraagt € 4.60 welke bij een aanvullende verzekering vaak ook nog vergoedt worden.

Vraag hierna bij uw verzekeringsmaatschappij.

Kiest u voor het minimum aantal uren kraamzorg, 24 uur verdeeld over de eerste acht dagen dan wordt het takenpakket in overleg met u aangepast. 

De prioriteit van de Pink & Blue Kraamzorg Breda ligt altijd bij de zorg voor moeder en kind.

Borstvoeding

Na een gedegen opleiding mag ik me nu ook borstvoedingscoach noemen. Hierdoor kan ik u al tijdens de zwangerschap informeren.

Bent u van plan om borstvoeding te geven? Doordat ik in het bezit ben van een borstvoedingscertificaat en jaarlijks de benodigde bijscholingen volg kan ik u hierin daar waar nodig is ondersteunen.

Fotocredits Rilana Simons

Ook ben ik in het bezit van een dubbele elektrische borstkolf van Medela en eventueel andere benodigdheden.

Deze wordt na elk kraambed gereinigd waardoor de kolf altijd startklaar staat voor wanneer dit nodig mocht zijn.

Ook zal ik mocht het nodig zijn in overleg met u contact opnemen met een lactatiekundige.

Mocht u geen borstvoeding kunnen of willen geven, dan is kunstvoeding een prima alternatief waarbij Pink&Blue Kraamzorg u ook goed kan begeleiden.

Werkgebied

Mijn werkgebied vindt hoofdzakelijk plaats in Breda en omstreken. Mocht u wat verder weg wonen en u heeft interesse in kraamzorg van Pink & Blue Kraamzorg naar dan even contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Belangrijke nummers

Kennis Centrum kraamzorg: 208145 

AGB code: 33006238

Kamer van koophandel: 61515922

BIC ABNANL2A

rekeningnr: NL48ABNA0613855272

bottom of page